flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Положення Комітету зв'язків судів зі ЗМІ та громадськістю Івано-Франківської області

15 листопада 2018, 16:06

 

Мета

Створити майданчик, який представники ЗМІ і судової влади зможуть використовувати для обговорення питань, що турбують обидві сторони, і пошуку можливих шляхів їх вирішення.

 

Члени Комітету

Члени Комітету обираються головами/суддями відповідних судів шляхом консультацій з Головою комітету. ЗМІ та інші організації самостійно обирають своїх представників.

Голова – Савлюк Михайло Іванович (прес-секретар Івано-Франківського міського суду)

Заступник – Гаврилюк Марія Дмитрівна (редактор інтернет-сайту «КУРС»)

Заступник – Антоняк Тарас Михайлович (суддя-спікер Івано-Франківського міського суду)

 

Члени комітету:

 

Кореспондент газети «Галичина»

Никорович Ігор Богданович

Редактор інформаційного сайти «Стик Інфо»

Дмитрик Мирон Михайлович

Газета «Галицький кореспондент»

Волошин Тарас

Газета «Репортер»

Гаврилюк Ірина Дмитрівна

Сайт МІСТО

Сіренко Софія

Сайт «Бліц-Інфо»

Огородник Мар’яна

Сайт «Фіртка»

Британська Олена

ТРК «Карпати»

Мар’яна Басалига

ОТБ «Галичина»

Нестерук Ольга

Сайт «Галка»

Турій Роман

ТРК РАІ

Стельмах Роман

Сайт «Версії»

Тетяна Дюг

Прес-секретар суду Апеляційного

Безусова-Попович Людмила Ільківна

Прес-секретарі судів області

За згодою

Судді-спікери судів області

За згодою

 

Повноваження

Комітет є консультативним органом, що здійснює дорадчу функцію для представлених у ній організацій.

 

Кворум

Кворум складається з простої більшості представників ЗМІ і простої більшості представників судової влади, які можуть брати участь у засіданні особисто або за допомогою засобів відеозв’язку.



Прийняття рішень

Рішення приймаються шляхом досягнення консенсусу і формулюються Головою комітету. У разі недосягнення консенсусу Голова визначає рівень наявного консенсусу. Під час розробки рекомендацій або надання порад, члени Комітету обмінюються думками, які вони можуть поділяти або не поділяти.

 

Дистанційні наради

Комітет може проводити засідання за допомогою засобів відеозв’язку або інших засобів комунікації, які дозволяють учасникам наради чути один одного. Той член Комітету, який бере участь у засіданні за допомогою вищезазначених засобів, зараховується до числа присутніх на засіданні.



Повідомлення

Члени Комітету заздалегідь (уточнити конкретний термін) отримують повідомлення про проведення засідання і необхідні матеріали для того, щоб мати достатній час для належної підготовки до засідання. У екстрених випадках Голова може терміново призначати позачергове засідання.

 

Періодичність

Графік робочих засідань Комітету визначається шляхом голосування усіх його членів. Додаткові засідання можуть проводитися за ініціативи будь-якого її члена. Місце проведення робочих засідань Комітету визначається шляхом голосування усіх його членів В кінці кожного засідання члени Комітету призначають дату і місце наступного засідання, а також затверджують порядок денний.

 

Допоміжний персонал

Допоміжний персонал – інші представники установ, які представляють члени Комітету. Допоміжний персонал допомагає у підготовці, організації та проведенні засідань.

 

Підготовка протоколів засідань

Після кожного засідання, Голова Комітету із залученням допоміжного персоналу, готує протокол засідання та розповсюджує його протягом одного тижня. До протоколу додаються будь-які супроводжуючі матеріали у письмовій формі, які також поширюються серед усіх членів Комітету.



Радники

Комітет може залучати будь-яких радників, якщо вважатиме це необхідним для виконання своїх функцій, з урахуванням наявних ресурсів.



 

Дата ухвалення/розгляду: