flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Положення Міжвідомчої групи системи правосуддя Івано-Франківської області

15 листопада 2018, 17:41

 

Міжвідомча група системи правосуддя – це робоча група спеціалістів в галузі комунікацій, які представляють органи системи правосуддя Івано-Франківської області.

 

 

Мета

Міжвідомча група функціонує з метою обговорення актуальних для всіх сторін питань відносин з громадськістю і засобами масової інформації, а також для визначення можливих шляхів співпраці з реалізації заходів, спрямованих на забезпечення належного доступу до правосуддя та покращення іміджу системи правосуддя регіону.

 

Керівництво

Керівником Міжвідомчої групи є Голова, який/яка обирається з числа її членів. Голова та строк повноважень її/його роботи визначаються шляхом голосування членів Міжвідомчої групи. Голова призначає Координатора з організаційної роботи, який забезпечує підготовку до засідань. Координатор готує порядок денний засідань Міжвідомчої групи шляхом консультацій з Головою Міжвідомчої групи.

 

 

Склад

Голова Івано-Франківського міського суду

Антоняк Тарас Михайлович

Cтарший радник юстиції, прокурор Івано-Франківської області.

Стратюк Олександр Миколайович

Керівник Івано-Франківської місцевої прокуратури

Стефанишин
Ігор Ярославович

Начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області

 

Заступник начальника Управління патрульної поліції в м. Івано-Франківську

Юносова Яна Юріївна

Член ради Адвокатів України

Мнишенко Ірина Євгенівна

Голова Ради адвокатів Івано-Франківської області

Петрова Світлана Дмитрівна

начальник ДПІ у м. Івано-Франківську ГУ ДФС  в Івано-Франківській області

Слободян Любомир Ярославович

Начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області

Столярик Ірина Михайлівна

Начальник Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області

Дідух Петро Олексійович

Адвокат

Голови судів Івано-Франківської області                                

Грицак Андрій

За згодою

 

Повноваження

Міжвідомча групи є консультативним органом, що здійснює дорадчу функцію для представлених у ній органів системи правосуддя.

 

Кворум

Кворум складається з простої більшості членів Міжвідомчої групи, які можуть приймати участь у засіданні особисто або за допомогою засобів телефонного або відеозв’язку.

 

 

Прийняття рішень

Рішення приймаються шляхом досягнення консенсусу і формулюються Головою Міжвідомчої групи. У разі недосягнення консенсусу Голова визначає рівень наявного консенсусу. Під час розробки рекомендацій або надання порад, члени Міжвідомчої групи обмінюються думками, які вони можуть поділяти або не поділяти.

 

Дистанційні наради

Міжвідомча група може проводити засідання за допомогою засобів відеозв’язку або інших засобів комунікації, які дозволяють учасникам наради чути один одного. Той член Міжвідомчої групи, який приймає участь у засіданні за допомогою вищезазначених засобів, зараховується до числа присутніх на засіданні.



Повідомлення

Члени Міжвідомчої групи заздалегідь отримують повідомлення про проведення засідання і необхідні матеріали для того, щоб мати достатній час для належної підготовки до засідання. У екстрених випадках Голова може терміново призначати позачергове засідання.

 

Періодичність

Частота робочих засідань Міжвідомчої групи визначається шляхом голосування усіх її членів. Додаткові засідання можуть проводитися за ініціативи будь-якого її члена. Міжвідомча група проводить свої засідання по черзі у кожній установі, представники якої є її членами. В кінці кожного засідання члени Міжвідомчої групи призначають дату і місце наступного засідання, а також затверджують порядок денний.

 

Допоміжний персонал

Допоміжний персонал – інші представники установ, які представляють члени Міжвідомчої групи. Допоміжний персонал допомагає у підготовці, організації та проведенні засідань.

 

Підготовка протоколів засідань

Після кожного засідання, Голова Міжвідомчої групи із залученням допоміжного персоналу, готує протокол засідання, докладаючи зусиль до того, щоб забезпечити його розповсюдження протягом одного тижня. До протоколу додаються будь-які супроводжуючі матеріали у письмовій формі, які також поширюються серед усіх членів Міжвідомчої групи.

 

Конфіденційність

Міжвідомча група, її члени, допоміжний персонал та інші залучені особи повинні зберігати конфіденційність наданої інформації і обговорень з урахуванням необхідності комунікації рішень, що приймаються Міжвідомчою групою. Внутрішні обговорення між членами Міжвідомчої групи не підлягають розголосу.

 

Дата ухвалення/розгляду: