flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський міський суд оголосив своє рішення у справі про адмінправопорушення громадянки Михайлової

24 листопада 2017, 15:47

В п'ятницю 24 листопада 2017 року в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі про притягнення до адміністративної відповідальності мешканки Івано-Франківської області громадянки Михайлової Т.В.
Судом було встановлено, що згідно протоколу про адміністративне правопорушення від 23.07.2017 року вбачається, що Михайлова Т.В. 23 липня 2017 року близько 16-00 год. в місті Івано-Франківську, по вул. Млинарська, 21, вчинюючи хуліганські дії, на вимогу працівника припинити правопорушення реагувала агресивно, висловлювалася в грубій формі, чинила фізичний опір при затриманні, намагалася вкусити інспектора поліції, чим вчинила злісну непокору законній вимозі працівника правоохоронного органу.
Також, згідно протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що Михайлова Т.В. 23 липня 2017 року близько 15-30 год. в м. Івано-Франківську, по вул. Млинарська, 21, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп'яніння, голосно викрикувала, нецензурно висловлювалася на адресу громадян та працівників поліції, образливо чіплялася та кидалася на громадян, перебуваючи в громадському місці, чим порушила громадський порядок та спокій громадян.
Михайлова Т.В. в судовому засіданні вину у вчиненому не визнала, зокрема пояснила, що 23 липня 2017 року близько 15-30 год. під час спілкування з працівниками поліції в неї стався нервовий зрив на фоні депресії, який посилився через дії поліцейських.
Вислухавши пояснення Михайлової Т.В., її захисника, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до переконання, що не зважаючи на те, що Михайлова Т.В. своєї вини у вчинені адміністративних правопорушень за ст.ст.185, 173 КУпАП не визнає, проте її вина у вчиненому доводиться зібраними по справі доказами, тому суд розцінює заперечення своєї вини Михайловою Т.В. виключно як спробу уникнення відповідальності за вчинене правопорушення.
Так, вина Михайлової Т.В. у вчинені адміністративних правопорушень, передбачених ст.ст.185, 173 КУпАП доводиться матеріалами справи про адміністративне правопорушення, зокрема протоколами про адміністративне правопорушення та протоколом про адміністративне затримання Михайлової Т.В. від 23.07 2017 року у зв'язку із вчиненням нею адміністративних правопорушень; довідкою Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру 23.07.2017 року; копіями письмових лікарів; рапортами працівників поліції від 23.07.2017 року; відеоматеріалами з нагрудних відеореєстраторів працівників поліції, що містяться на двох оптичних дисках , які були предметом дослідження в судовому засіданні.
Таким чином, суд приходить до висновку, що дії Михайлової Т.В. слід кваліфікувати за ст.ст.185, 173 КУпАП, оскільки вона вчинила злісну непокору законній вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків та дрібне хуліганство, що порушило громадський порядок та спокій громадян, що повністю доведено в суді.
Водночас, згідно п.7 ст.247 КУпАП, провадження в справі про адміністративне  правопорушення  не може бути  розпочато,  а  розпочате підлягає  закриттю за закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.
Відповідно до вимог ч.2 ст.38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.
Судом встановлено, що Михайлова Т.В. притягується до адміністративної відповідальності за діяння, які мали місце 23.07.2017 року, тобто на момент розгляду справи в суді про адміністративні правопорушення відносно Михайлової Т.В. за ст.ст.185, 173 КУпАП - закінчилися строки накладення адміністративного стягнення, а тому на підставі п.7 ст.247 КУпАП провадження по даній справі підлягає до закриття.
Врахувавши всі обставини та матеріали справи Івано-Франківський міський суд постановив провадження по справі про адміністративні правопорушення, передбачені ст.ст.185, 173 КУпАП відносно Михайлової Тетяни Володимирівни закрити у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.