flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майже «ювілейна» судимість для наркомана

01 травня 2013, 18:29

Нещодавно на розгляд до Івано-Франківського міського суду поступила кримінальна справа, щодо 40-річного мешканця обласного центру Прикарпаття, якого звинувачували у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, повторно, особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений статтями 307 та 317 Кримінального кодексу України.

Під час судового слідства, слідчим суддею було встановлено, що в кінці лютого 2013 року, підсудний івано-франківець, який раніше вже вісім разів був судимий за різними статтями ККУ, придбав шприц із ацетильованим опієм на вулиці Набережній поруч із магазином «Їжачок», що в Івано-Франківську.

Сховавши шприц із наркотиком у капюшон своєї куртки, наркозалежний чоловік пішов по своїх справах. Через деякий час його зупинили працівники правоохоронних органів та під час огляду виявили у капюшоні його куртки шприц із невстановленою речовиною. Пізніше експертиза показала, що в шприці був наркотичний засіб – ацетильований опій.

Під час судових слухань, обвинувачений визнав свою вину і щиро розкаявся, а також засвідчив, що даний наркотичний засіб придбав та зберігав для власного вживання, без мети подальшого збуту, та попросив його суворо не карати.

Враховуючи той факт, що на утриманні у даного чоловіка перебуває неповнолітня дитина, та матір пенсійного віку, суд визнав його винним за частиною 2 статті 309 ККУ, та призначив покарання  - 1 (один) рік позбавлення волі з відбуванням у кримінально-виконавчій установі.