flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок одному із учасників конфлікту, який трапився 11 жовтня 2023 року біля магазину «Пісня» і завершився убивством

18 липня 2024, 16:06

Івано-Франківським міським судом було завершено розгляд кримінального провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), та винесено вирок стосовно жителя Івано-Франківської територіальної громади 1990 року народження, який був учасником одного із епізодів нічного конфлікту, який закінчився вбивством його співмешканки поруч магазину «Пісня», що по вулиці Івасюка в обласному центрі Прикарпаття.

Судом було встановлено, що 26-річна потерпіла, разом із подругою близько 23.55 години, 11 жовтня 2023 року, підійшли до магазину «Пісня», що в Івано-Франківську по вулиці Івасюка, 32, щоб придбати сигарети. Вони намагалися потрапити до магазину, який на той час був уже зачиненим. В той час біля магазину перебував обвинувачений та його співмешканка. Між ними та дівчатами розпочався словесний конфлікт.

В результаті продовження конфлікту між обвинуваченим та потерпілою, остання отримала легкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та підтвердив вищенаведені факти.

Дослідивши всі надані докази, вивчивши матеріали справи та заслухавши покази свідків та сторін Івано-Франківський міський суд ухвалив:

Обвинуваченого 1990 року народження, визнати винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125 КК України та призначити покарання у виді максимального штрафу за таке правопорушення в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також чоловік має сплатити на користь потерпілої 5000 гривень на відшкодування завданої моральної шкоди та 12 тисяч гривень витрат на правову допомогу.

 

Як раніше повідомили в Поліції Івано-Франківської області, вказаний конфлікт завершився убивством співмешканки обвинуваченого