flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський міський суд продовжив міру запобіжного заходу чоловікові, якого підозрюють у численних шахрайствах

31 грудня 2021, 12:41

У четвер 30 грудня 2021 року, до Івано-Франківського міського суду, для продовження строку запобіжного заходу, під вартою було доставлено раніше судимого мешканця Львівської області, 1984 року народження, якого досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені цілого ряду злочинів передбачених  різними частинами статті 190 ККУ  та ст. 15 ККУ(замах на вчинення злочину, шахрайство вчинене повторно та шахрайство у великих розмірах).

Попередньо Івано-Франківським міським судом було встановлено, що підозрюваний, маючи не зняту та не погашену у встановленим законом порядку судимість, знову почав вчиняти корисливі злочини.

Упродовж вересня-жовтня 2021 року, він неодноразово телефонував довірливим мешканцям Івано-Франківська та вигадуючи різні ситуації про їхніх близьких та родичів, які буцімто потрапили до рук правоохоронців, виманював у них грошові кошти у значних розмірах.

У жовтні підозрюваний був затриманий представниками правоохоронних органів, а суд визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У четвер 30 грудня, близько 15.00 години, судом було оголошено ухвалу про продовження підозрюваному строку тримання під вартою.

Після чого йому вдалося утекти із приміщення для тимчасового утримання осіб, які перебувають під вартою.