flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Іванна Ковалюк взяла участь у круглому столі присвяченому медіації у сімейних справах

02 березня 2020, 16:33

Громадська організація «Родина Кольпінга на Прикарпатті» разом з Регіональним центром з надання БВПД в Івано-Франківській області в межах реалізації заходів з організації та надання соціальної послуги посередництва (медіації) особам та сім’ям провели круглий стіл «Медіація в сімейних справах, як спосіб альтернативного (позасудового)вирішення конфліктів. Можливості та перспективи».

Захід відбувся в стінах Університету Короля Данила.

Голова ради адвокатів Івано-Франківської області Світлана Петрова зазначила, що рада адвокатів приділяє велику увагу питанню медіації, неодноразово впродовж кількох років проводять спільні заходи з представниками Ради Європи, канадського проекту. «Деякі адвокати пройшли спеціалізоване навчання та отримали сертифікати щодо того, як займатися медіацією в цивільному та кримінальному процесі. Це є дуже цікаво і ми будемо надалі працювати над цією тематикою, тому, що назріла необхідність застосовувати медіацію», ˗ сказала вона.

Участь у круглому столі взяла перший заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юлія Бабина. «Міністерство юстиції України виступило одним з ініціаторів законопроєкту про медіацію.Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції сприяє розвитку інститутів медіації, третейських судів, судів присяжних. Сімейна медіація, як і будь-яка інша медіація, здійснюється на засадах добровільності, конфіденційності, рівності, незалежності та неупередженості медіатора», ˗ зазначила вона.

Метою заходу було визначення спільних напрямків діяльності з впровадження досудових і позасудових способів вирішення сімейних конфліктів, зокрема у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, акцентування важливості на альтернативних способах урегулювання спорів та конфліктів, зберігаючи можливість звернення до суду.

У дискусії взяли участь, суддя Івано-Франкіського міського суду Іванна Ковалюк, Регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода, керівник філії Державна установа «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук, представники служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, ювенальної первенції.