flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту двох підозрюваних у вимаганні грошових коштів в калуського підприємця

10 лютого 2020, 17:19

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу двом жителям міста Калуша, 1993 та 1997 років народження, яких досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені злочину передбаченого ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Для визначення міри запобіжного заходу, до Івано-Франківського міського суду у понеділок 10 лютого 2020 року було доставлено двох непрацюючих раніше не судимих мешканців міста Калуш.

В судовому засіданні було встановлено, що вказані особи, застосовуючи погрози та фізичний вплив, вимагали у підприємця із міста Калуш $2000 доларів США за те, що вони не застосовуватимуть до нього насильство у майбутньому.

Під час отримання частини коштів у розмірі 40 000 гривень, вказані особи були затримані у місті Калуш. Під час затримання, підозрюваний 1993 року народження намагався утекти від правоохоронців та позбутися отриманих грошових коштів, але в подальшому був ними затриманий.

Заслухавши покази сторін та вивчивши надані документи та матеріали, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо двох підозрюваних міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки злочин, який їм інкримінують, носить насильницький характер, то грошова застава, як альтернативна міра запобіжного заходу, судом не визначалася.