flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту іноземну громадянку, яку підозрюють в організації замовного вбивства

05 лютого 2020, 17:43

У середу, 05 лютого 2020 року до Івано-Франківського міського суду, для визначення міри запобіжного заходу, було доставлено громадянку Республіки Польща, 1987 року народження, яку досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені злочинів передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, ч. 2 п. 11 ст. 115 КК України (співучасть та організація замовного убивства)

Судом було встановлено, що підозрювана намагалася організувати замовне вбивство свого колишнього чоловіка, громадянина Республіки Польща, із яким упродовж тривалого часу перебуває у неприязних стосунках.

Для цього вона підшукала виконавця злочину, якому за вчинення вбивства пообіцяла винагороду у розмірі 4300 доларів США. Під час їхньої зустрічі 03 лютого 2020 року, підозрювана передала йому завдаток у розмірі 500 доларів США.

Під час передачі коштів, її було затримано.

Враховуючи важкість інкримінованого злочину, сторона обвинувачення просила суд визначити затриманій міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення грошової застави. Сторона захисту наполягала на домашньому арешті або ж визначені грошової застави.

Судом було встановлено, що інкримінований підозрюваній злочин, посягає на життя особи і відносяться до категорії особливо тяжких злочинів за вчинення якого передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти  років.

Таким чином суд ухвалив визначити підозрюваній міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 50 діб без визначення грошової застави.