flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу шістьом чоловікам, яких підозрюють у стрілянині в нічному клубі “Ельдорадо”

03 квітня 2018, 13:42

У вівторок 03 квітня 2018 року, до Івано-Франківського міського суду було доставлено шістьох чоловіків, громадян України, працівників приватної охоронної фірми, яких досудове слідство підозрює у вчинені злочину передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Судом було встановлено, що вказані особи (жителі Київської, Харківської та Луганської областей), в ніч з суботи на неділю 1 квітня, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинили хуліганські дії у нічному клубі “Ельдорадо”, який розташований за адресою місто Івано-Франківськ, вулиця Івасюка, 60.

Підозрювані перебуваючи в громадському місці, розпочали застосувати предмети, спеціально пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень та умисно спричиняти тілесні ушкодження шляхом нанесення ударів руками та ногами відвідувачам закладу нічного клубу «Ельдорадо». Окрім нанесення тілесних ушкоджень, двом випадковим відвідувачам вказаного розважального закладу, були також нанесені вогнепальні поранення. Крім того, внаслідок вказаних хуліганських дій, підозрюваними було зірвано роботу нічного клубу «Ельдорадо», що по вулиці В.Івасюка, 60 в місті Івано-Франківську.

Оцінивши надані докази та врахувавши всі обставини справи, суддями-слідчими Івано-Франківськго міського суду було ухвалено застосувати щодо усіх шістьох підозрюваних у вчинені вищенаведених хуліганських дій, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки злочин, вчинення якого їм інкримінує досудове слідство, носить насильницький характер і був вчинений із застосуванням вогнепальної зброї, то альтернативний запобіжний захід, у вигляді грошової застави, суддями не визначався.

Якщо вину вказаних осіб, стороні обвинувачення вдасться довести у суді, то їм загрожуватиме позбавлення волі на строк до семи років.