flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна інстанція залишила без змін усі рішення Івано-Франківського міського суду щодо булінгу в ліцеї №4

26 червня 2024, 15:53

До Івано-Франківського міського суду надійшов цілий ряд адміністративних протоколів щодо можливого булінгу щодо учня ліцею №4 Івано-Франківської міської територіальної громади 2011 року народження.

Зокрема у протоколах про адміністративні правопорушення йшлося про те, що учні одного із 6-х класів ліцею №4, здійснювали цькування стосовно свого малолітнього однокласника, а також повідомлялося про те, що директор цього навчального закладу не здійснювала належне реагування стосовно цього факту.

Судом належним чином було розглянуто усі протоколи про адміністративні правопорушення – заслухано покази свідків та сторін, а також вивчено матеріали справ.

Тому керуючись чинним законодавством України, Івано-Франківським міським судом було притягнуто до адміністративної відповідальності усіх батьків малолітніх учнів ліцею №4 Івано-Франківської міської територіальної громади, які здійснювали цькування (булінг) стосовно свого однокласника 2011 року народження. Батьків було притягнуто до адміністративної відповідальності згідно  ч.3 ст. 174-3 КУпАп та накладено штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Щодо протоколу про адміністративне правопорушення, який надійшов стосовно директорки вищевказаного навчального закладу (ч.5 ст. 173-4 КУпАП), то Івано-Франківським міським судом його було закрито у зв’язку із тим, що він був складений у такий спосіб, який завідомо унеможливлює притягнення особи до відповідальності.

На усі вище перелічені постанови Івано-Франківського міського суду було подано апеляційні скарги до апеляційної інстанції.

Івано-Франківським апеляційним судом усі вони були залишені без змін.