flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу чоловікові, якого підозрюють у подвійному вбивстві

18 травня 2021, 16:33

У вівторок 18 травня 2021 року, до Івано-Франківського міського суду, із метою визначення запобіжного заходу, було доставлено раніше судимого не працюючого уродженця села Колодіївка, 1991 року народження, якого досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені злочину передбаченого п.1 ч.2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб).

Під час ознайомлення із матеріалами справи, судові стало відомо, що напередодні у п’ятницю 14 травня, затриманий, разом із іншими шістьма особами розпивав алкогольні напої у недобудові по вулиці Надрічній. У цей час між ним та двома іншими особами стався конфлікт.

Після цього, підозрюваний реалізуючи свій злочинний умисел, наніс тяжкі тілесні ушкодження спочатку одному потерпілому, після чого скинув його тіло у ліфтову шахту. Згодом він розшукав іншого потерпілого, завів його до недобудови та так само вчинив побиття, а тіло скинув у ту ж саму шахту.

Далі обвинувачений прикидав їхні тіла будівельним сміттям та різним мотлохом й покинув місце злочину . У понеділок 17 травня, його було затримано правоохоронцями та оголошено про підозру.

Вивчивши всі надані докази та ознайомившись із матеріалами справи, а також врахувавши той факт, що підозрюваний вчинив особливо тяжкий злочин проти життя та здоров’я особи, за який передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне позбавленням волі, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати, щодо затриманого 1991 року народження міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без визначення альтернативної грошової застави.