flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Положення Комітету з питань комунікацій судової влади Івано-Франківської області

15 листопада 2018, 17:33

 

Мета

Комітет функціонує з метою покращення комунікації між судами різних інстанцій і юрисдикцій в Івано-Франківській області, а також з представниками ЗМІ та громадськістю. Основним завданням Комітету є вироблення єдиної позиції судової влади регіону. Комітет відповідає за розробку, компонування і донесення до громадян узгоджених інформаційних повідомлень про роботу судів. Він також допомагає сформулювати політику і умови, які регулюють відносини місцевих судів з друкованими і електронними ЗМІ та з широким загалом громадян.

 

Керівництво

Керівником Комітету є голова, який/яка обирається з числа членів Комітету. Голова та строк повноважень її/його роботи визначаються шляхом голосування членів Комітету.

 

Координатор з організаційної роботи забезпечує підготовку до засідань Комітету. Він/вона готує порядок денний засідань Комітету шляхом консультацій з Головою комітету.

 

Склад

Апеляційний суд Івано-Франківської області – Гриновецький Богдан Михайлович;

Львівський апеляційний господарський суд – Плотніцький Борис Дмитрович;

Львівський апеляційний адміністративний суд – Богаченко Сергій Іванович;

Господарський суд Івано-Франківської області – Шіляк Марина Анатоліївна;

Івано-Франківський окружний адміністративний суд – Могила Андрій Богданович;

Івано-Франківський міський суд – Антоняк Тарас Михайлович;

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області – П'ятковський Володимир Іванович;

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області – Кардаш Олександра Іванівна;

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області - Битківський Любомир Михайлович;

ТУ ДСА України в Івано-Франківській області – Рибак Оксана Іванівна.

 

Повноваження

Комітет є консультативним органом, що здійснює дорадчу функцію для судової влади Івано-Франківської області у сфері комунікації.

 

Кворум

Кворум складається з простої більшості членів Комітету, які можуть приймати участь у засіданні особисто або за допомогою засобів телефонного або відеозв’язку.

 

 

Прийняття рішень

Рішення приймаються шляхом досягнення консенсусу і формулюються Головою комітету. У разі недосягнення консенсусу Голова визначає рівень наявного консенсусу. Під час розробки рекомендацій або надання порад члени Комітету обмінюються думками, які вони можуть поділяти або не поділяти.

 

Дистанційні наради

Комітет може проводити засідання за допомогою засобів відеозв’язку або інших засобів комунікації, які дозволяють учасникам наради чути один одного. Той член Комітету, який приймає участь у засіданні за допомогою вищезазначених засобів, зараховується до числа присутніх на засіданні.



Повідомлення

Члени Комітету заздалегідь отримують повідомлення про проведення засідання і необхідні матеріали для того, щоб мати достатній час для належної підготовки до засідання. У екстрених випадках Голова може терміново призначати позачергове засідання.

 

Періодичність

Комітет проводить робочі засідання раз на місяць, або додаткові засідання за ініціативи будь-якого члена комітету. Комітет проводить свої засідання по черзі у кожній установі, представники якої є членами Комітету. В кінці кожного засідання члени Комітету призначають дату і місце наступного засідання, а також затверджують порядок денний.

 

 

Підготовка протоколів засідань

Після консультацій з Головою, координатор з організаційної роботи готує протокол засідання, докладаючи зусиль до того, щоб забезпечити його розповсюдження протягом одного тижня. До протоколу додаються будь-які супроводжуючі матеріали у письмовій формі, які також поширюються серед усіх членів Комітету.

 

 

Допоміжний персонал

Допоміжний персонал – інші представники установ, які представляють члени Комітету. Допоміжний персонал допомагає у підготовці, організації та проведенні засідань.

 

Конфіденційність

Комітет, його члени, допоміжний персонал та інші залучені особи повинні зберігати конфіденційність наданої інформації і обговорень з урахуванням необхідності комунікації рішень, що приймаються Комітетом. Внутрішні обговорення між членами Комітету не підлягають розголосу.

 

 

Дата ухвалення/розгляду: