flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначив міру запобіжного заходу неповнолітньому, який разом зі спільником нападав та бив перехожих у Івано-Франківську

04 березня 2024, 17:20

У понеділок, 04 березня, 2024 року, в Івано-Франківському міському суді було проведено розгляд клопотання прокуратури, про застосування запобіжного заходу, щодо учня одного із ліцеїв міста Івано-Франківська, 2007 року народження, якого органи досудового слідства обґрунтовано підозрюють у вчинені злочинів передбачених ч. 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії вчинені з особливим цинізмом групою осіб із застосуванням предметів пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень).

В судовому засіданні розглядалося клопотання про визначення неповнолітньому мешканцеві міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, яке надійшло до ІФМСІФО від сторони обвинувачення.

Розглянувши надані докази, заслухавши покази та доводи сторін та вивчивши матеріали справи, судом було вирішено задовільнити клопотання сторони слідства.

Суд задоволив клопотання сторони обвинувачення про застосування щодо неповнолітнього затриманого 2007 року народження міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із цілодобовим носінням електронного засобу контролю.

Окрім того, на підозрюваного судом покладено наступні обов’язки:

1) прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за кожною вимогою;

2) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи місця навчання;

3) утримуватися від спілкування з усіма свідками та потерпілими в даному кримінальному провадженні;

4) здати до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну;

5) носити електронний засіб контролю.