flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначив міру покарання уродженцю Закарпаття, який побив лікарку швидкої медичної допомоги у мікрорайоні «Пасічна»

18 червня 2021, 14:16

У п’ятницю 18 червня, Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальному провадженні раніше судимого, не працюючого уродженця Закарпатської області 1993 року народження, якого досудове слідство обґрунтовано підозрювало у вчинені злочину передбаченого ч.2 ст.125  Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності)

Судом було встановлено, що ввечері 21 травня 2021 року, бригада швидкої медичної невідкладної допомоги у складі лікаря, водія та фельдшера прибула на виклик до мікрорайону «Пасічна» у місті Івано-Франківську. Про те за вказаною адресою хворої особи не виявилось. Тоді потерпіла, яка була лікарем у вказаній бригаді, перетелефонувала на номер, з якого було здійснено виклик швидкої. Трубку підняв обвинувачений і вказав нову адресу куди потрібно було прибути медикам.

Після прибуття до нового місця виклику, а саме на вулицю Хіміків, до карети швидкої допомоги підійшов підозрюваний, який вів себе агресивно і перебував у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік почав наносити удари кулаком по машині медиків. А після зауваження потерпілої, він вдарив її у обличчя, чим спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми із струсом головного мозку та синцем в ділянці обличчя.

У судовому засіданні підозрюваний свою вину визнав повністю і підтвердив усі вищенаведені обставини.

Вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, суд визначив, що вина обвинуваченого у скоєнні інкримінованого йому кримінального проступку повністю знайшла своє підтвердження та кваліфікував його дії за ч.2 ст.125 КК України як   умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я. 

Таким чином суд визнав підозрюваного 1993 року народження винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України, та призначив йому покарання у вигляді  арешту  на строк чотири місяці.