flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз'яснення щодо матеріалу розміщеного у статті газети "Репортер"

23 червня 2017, 12:33

У п'ятницю 23 червня 2017 року, на сайті газети “Репортер” була розміщена публікація під назвою Недивний вибір. Чому суд у Франківську карає не всіх п’яних водіїв. Прес-служба Івано-Франківського міського суду повідомляє, що не вся інформація подана у вказаному матеріалі відповідає дійсності..

Хочемо зазначити, що Івано-Франківський міський суд у разі встановлення правопорушення карає усіх громадян однаково, не залежно яку посаду займає та чи інша особа.

Зокрема, щодо справи Володимра Гандзюка - то судом було встановлено його вину та присуджено максимально можливий на той час штраф.

Cправа, про водіння у стані наркотичного сп'яніння Ігорем Халамендою, Івано-Франківським судом не розглядалася взагалі (її слухали за місцем вчинення правопорушення у Тисменицькому районному суді).

Так само справа про правопорушення вчинене Сергієм Саївим слухалась Богородчанським районним судом.

Стосовно справи Петра Черепія, то хочемо зазначити, що при складанні протоколу на водія патрульними було порушено статтю 256 КупАП. В суті адміністративного правопорушення не було зазначено прізвища водія, крім до даного протоколу про адміністративне правопрушення не було приєднано інших документів та матеріалів, що містять інформацію про правопорушення (проте такий відеоматеріал управлінням патрульної поліції міста Івано-Франківська був наданий редакції інтернет-видання “МІСТО”). Тому вказаний протокол був повернутий на доопрацювання

Окрім того, в Івано-Франківському міському суді глибоко стурбовані тим фактом, що в управлінні патрульної поліції міста користуються внутрішніми наказами, а законами, які повинні застосовуватись у даному випадку, зокрема Кодексом України про адміністративні правопорушення (такий висновок можна зробити із матеріалу розміщеного у “Репортері”).

Хочемо зазначити, що в Івано-Франківському міському суді активно працюють над відновленням довіри до судової влади України, а тому завжди йдуть на зустріч засобам масової інформації, і завжди, коли це дозволяє закон, надаються коментарі чи інші матеріали, які на нашу думку будуть актуальними та цікавими широкій громадськості. Тому виникає питання, чому журналіст при підготовці вказаного матеріалу не звернувся по вище вказаних питаннях за коментарем до прес-служби суду.

Просимо розмістити вказане спростування у Вашому виданні і в подальшому сподіваємось на плідну співпрацю та більш об'єктивне висвітлення матеріалів, які стосуються роботи Івано-Франківського міського суду.

 

З повагою,

прес-секретар ІФМСІФО Михайло Савлюк

 

 

 

Просимо розмістити вказане спростування у тих виданнях, які надрукували матеріал газети “Репортер”.