flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-франківські судді долучилися до розробки курсу щодо врегулювання спорів за участі судді

17 травня 2017, 12:26

16 травня 2017 року Національна школа суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом “Освіта суддів – для економічного розвитку” провела засідання робочої групи з розробки нового навчального курсу для суддів у формі тренінгу “Врегулювання спорів за участі судді”.

Метою заходу було визначено початок роботи над розробкою зазначеного навчального курсу та його подальше впровадження в процес підготовки та періодичного навчання суддів.

Відкрили засідання начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) - радник Національної школи суддів України Ольга Шаповалова та  менеджер українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” Ігор Осика.

Ольга Шаповалова ознайомила учасників робочої групи з форматом роботи, окреслила мету засідання, завдання та очікувані результати за наслідками роботи.

Спершу було обговорено основні результати роботи з впровадження врегулювання спорів за допомогою судів з Івано-Франківської та Одеської областей.

Від Івано-Франківської області участь у засіданні взяли судді Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк та Роман Хоростіль.

Далі розробники попрацювали над структурою навчального курсу, визначили його мету та завдання, склали програму тренінгу, визначили інтерактивні методи, які застосовуватимуться під час викладання.

Наступними кроками розробників було опрацювання матеріалів курсу: міні-лекцій, презентації, практичних завдань, відеороликів,  рольових ігор.

У підсумку учасники  робочої групи узгодили план-графік подальшої роботи та визначили відповідальних за окремі ділянки напрацювання матеріалів та методології навчального курсу.

 

Джерело