flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бармен виявився звичайнісіньким злодієм

08 травня 2013, 10:41

Івано-Франківським міським судом завершено розгляд та винесено вирок у справі раніше вже тричі судимого за різними статтями Кримінального кодексу України івано-франківця, який вчинив крадіжку довіреного йому майна.

Під час проведення судового слідства, Івано-Франківським міським судом було встановлено, що раніше неодноразово судимого 23-річного мешканця Івано-Франківська, влітку 2012 року було прийнято на роботу барменом до одного із ресторанів обласного центру. З молодим чоловіком із метою забезпечення зберігання матеріальних цінностей, було укладено договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність.

Про те не пропрацювавши на даній посаді й місяця, раніше неодноразово судимий чоловік «звернув» із правильного шляху.

З метою привласнення коштів, підсудний під приводом отримання передоплати за надання послуг рестораном, незаконно заволодів грошовими коштами у сумі 800 гривень.

У судовому засіданні підозрюваний вину в скоєному визнав, повністю та підтвердив обставини вчиненого злочину відповідно до викладеного, суду пояснив, що мав доступ до касового апарату, отримав передоплату за надання послуг рестораном в сумі 800 гривень, привласнив їх та витратив на власні потреби, оскільки йому необхідні були кошти. Щиро розкаявся у вчиненому та просив суд суворо його не карати.

При визначенні покарання підсудному, судом враховано всі обставини справи, а також той факт, що обвинувачений перебуває у церковному шлюбі із жінкою, яка на момент арешту вже була вагітною.

Відповідно до вимог Кримінального кодексу України, Івано-Франківський міський суд засудив даного чоловіка за частиною 3 статті 191 та призначив йому покарання у вигляді 1 (одного) року позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із зберіганням, обліком і видачею матеріальних цінностей строком на 2 (два) роки.