flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо роботи суду під час дії воєнного стану та під час оголошення повітряних тривог

11 жовтня 2022, 15:13

Останнім часом до Івано-Франківського міського суду почали надходити звернення громадян та учасників процесів, щодо того, чи буде працювати суд у зв’язку з наявним в Україні воєнним станом та в якому порядку.

     Звертаємо вашу увагу, що відповідно до вимог ст.10, ст.26 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, у період воєнного стану, повноваження судів не можуть бути припинені, скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

      Тому Івано-Франківський міський суд працює в звичному режимі та не припиняв своєї роботи з першого дня введення воєнного стану.

       Проте, в разі оголошення повітряних тривог, задля безпеки працівників суду, учасників процесів та відвідувачів суду, судові засідання одразу ж припиняються, з метою забезпечення можливості слідувати в найближчі укриття та інші приміщення, які можуть використовуватись, як тимчасові укриття. При цьому, Івано-Франківський міський суд максимально дотримується рекомендацій та розпоряджень КМУ, військової адміністрації й ДСНС.

       Одночасно, ми просимо всіх учасників процесу з розумінням поставитись до роботи суду в умовах воєнного стану та максимально використовувати можливості дистанційного судового провадження, а також,активно використовувати ресурси «Електронного суду», що діє в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС). Через вказану підсистему ви зможете подавати документи, цивільні позови, заяви, клопотання, отримувати документи, знайомитись з матеріалами справи, подавати запити, отримувати відповіді тощо.

       Просимо всіх відповідально віднестися до ситуації, що склалася задля нашої спільної перемоги.

        Дякуємо всім за розуміння, Слава нашим ЗСУ та Слава Україні!